Hoppa till sidans innehåll

Ny digital utbildningsserie för tränare på alla nivåer

18 FEB 2022 10:11
Svenska Konståkningsförbundet i samarbete med Föreningen Svenska Konståkningstränare bjuder in tränare, oavsett tidigare utbildningsnivå, till en digital utbildningsserie på temat "Teknik och Rotation". Föreläsare är Kori Ade.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2022 10:11

Temat för utbildningsserien är Teknik och Rotation, hur du som tränare kan arbeta på och utanför isen för att utveckla rotationshastighet och metodiskt lägga grunderna för att:

  • utveckla enkel axel till dubbel och trippel
  • utveckla dubbel toeloop till trippel och kvadrupel
  • utveckla kombinationer med mål trippel-trippel

Föreläsare är amerikanska tränaren Kori Ade som förra våren höll en mycket uppskattad utbildningsserie på temat ledarskap och coaching. Kori Ade är olympisk tränare och har tillsammans med kollegor tagit fram utbildningsplattformen Sharp4sports i syfte att utveckla och utbilda inom konståkning.

Utbildningsserien Teknik och Rotation är framtagen i samarbete mellan Svenska Konståkningsförbundet, Tränarföreningen och Kori Ade/Sharp4Sports. Utbildningen pågår i ca 11 veckor med start vecka 11 och innehåller 7 digitala föreläsningstillfällen (på engelska) á 60 minuter. 6 föreläsningar är förinspelade och den sjunde en liveföresläsning med möjlighet till frågestund. Utbildningen innehåller även tre digitala uppföljningsdiskussioner på teams som leds av svenska tränare.

Utbildningsserien vänder sig till konståkningstränare på alla nivåer oavsett tidigare utbildning. Målet är att inspirera och erbjuda fördjupade kunskaper! Sista anmälningsdatum är den 4 mars.  OBS! Förlängd anmälningstid. Sista anmälningsdatum 8 mars.

Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link