Hoppa till sidans innehåll

Landslagsåkare i digitalt event

07 FEB 2021 18:30
I helgen arrangerades ett digitalt event för åkare i landslaget och utvecklingslandslaget. I en tävlingslik situation har åkarna filmat sina program och skickat in till förbundet för bedömning av en teknisk panel och internationella domare.
  • Skapad: 07 FEB 2021 18:30

- Pandemin har påverkat alla åkare, inte minst våra landslagsåkare. Målet med det digitala eventet har varit att efterlikna en tävlingssituation på ett smittsäkert vis. Åkarna bedöms av internationella domare och kommer att få ett protokoll precis som de får vid internationella tävlingar, säger Anna Burwall interim sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Tio åkare deltog i det digitala eventet genom att skicka in filmer på sina tävlingsprogram. Eventet var ingen tävling och resultaten går inte att jämföra mellan åkarna då några valt att delta med ett program och andra med båda. Det handlar mer om att åkarna får personlig feedback som är viktig inför kommande tävlingar. Flera av åkarna kommer att delta i internationella tävlingar i Tallin och Haag i slutet av februari.

-Arbetet med eventet har gått bra, men det har krävts mycket teknisk handpåläggning. Tanken är att vi ska kunna arbeta med denna modell och kunna anordna flera digitala event med fler åkare. Vi har tillsatt en arbetsgrupp med distrikten för att komma vidare, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Här kan du se alla program och här kan du ta del av bedömningarna.


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link