Hoppa till sidans innehåll

Föreningar intresserade av NIU – ta kontakt med era gymnasieskolor!

29 SEP 2017 10:00
Nu är det tid för föreningar som är intresserade av att ha NIU (Nationell Idrottsutbildning) tillsammans med en gymnasieskola att kontakta skolan för att inkomma med ansökan för ny- eller omcertifiering. Sista ansökningsdag är 1 november.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2017 19:19

Det finns många gymnasieskolor idag som erbjuder olika idrotter på schemat. För att få kalla utbildningen NIU krävs en tillstyrkan av respektive specialidrottsförbund samt ett godkännande av skolverket. 

 

Svenska Konståkningsförbundets har som målsättning att utveckla goda utvecklingsmiljöer där konståkning på nationell elitnivå integreras i skolan. På de gymnasieskolor som är certifierade och godkända, kan du alltså välja konståkning som ämne, få träning och utbildning och därmed få betyg i specialidrott/konståkning. 

 

Möjligheten att kombinera sitt idrottande med satsningen på skolan är en framgångsfaktor som Svenska Konståkningsförbundet ser det. Att kunna vara i en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö med likasinnade klasskamrater kan vara ytterligare en fördel.

 

Skolverket och Riksidrottsförbundet har tagit fram certifieringskrav inkluderat övriga förordningar och föreskrifter som styr verksamheten. Utöver dessa krav har Svenska Konståkningsförbundet beslutat om särskilda certifieringskrav. Läs mer här.

 

Senast den 1 november 2017 behöver vi på Svenska Konståkningsförbundet ansökan som skickas via skolan.

 

Läs mer här. 

FOTO: Studio Emma Svensson

Skribent: Johanna Lagerman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link