Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Wernersson

Extern utredning – slutrapport bekräftar missförhållanden

30 JUN 2020 20:15
Slutrapporten från den externa utredningen bekräftar de preliminära resultatens nyckelinsikter och visar att det förekommer missförhållanden inom svensk konståkning.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2020 20:15

De viktigaste resultaten från den externa utredningen presenterades i den preliminära rapporten som kom den 5 juni 2020. Slutrapporten är mer omfattande och innehåller även underlag för utredningens genomförande, vetenskapliga källor och källhänvisningar.

Utredningen visar tydligt att svensk konståkning måste moderniseras och att det förändringsarbete som inleddes 2018 måste intensifieras på alla nivåer inom svensk konståkning. Förbundsstyrelse och personal på förbundskansliet inleder omgående ett stort arbete med analys av slutrapportens resultat, för att sedan ta fram förslag på åtgärder och handlingsplan. Förslag till åtgärder och handlingsplan diskuteras med förbundets medlemmar på Förbundsforum 15 augusti.

- Vi har nu gjort första delen av jobbet, vi har vågat ställa frågorna. Resultatet visar att vi är på rätt väg med utvecklingen av Förbundsutvecklingsplanen och den pågående strukturförändring inom Svenska Konståkningsförbundet. Nu ska vi tillsammans göra det som krävs för att skapa trygga idrottsmiljöer. Vi ska vidta åtgärder och ta fram en handlingsplan, säger Katarina Henriksson, ordförande Svenska Konståkningsförbundet.

 


Länkar till den externa utredningens slutrapport samt till uppdaterad sektion av frågor och svar med anledning av slutrapporten:


Länkar till tidigare publicerade nyheter om den externa utredningens preliminära resultat:


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link