Hoppa till sidans innehåll

Barnens spelregler – del 5

16 AUG 2019 10:30
Inget barn ska behöva gå till träningen med en klump i magen. I sommar lyfter vi Barnens spelregler, Riksidrottsförbundets och Bris initiativ för en tryggare barn- och ungdomsidrott. Kolla in barnens sju spelregler som gäller för alla oavsett idrott.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2018 11:00

Använd gärna texterna för att ta snacket i din förening!

Regel 5. Inget barn ska bli utsatt för våld

Vad betyder det?
Våld kan till exempel vara slag, sparkar, knuffar, att bitas, nypas eller dra i armar, hår eller öron. Men våldsamt beteende kan även vara att skrika, håna och trakassera någon. Det viktigaste att komma ihåg är att ingen, vare sig det är en vuxen eller en jämnårig, medvetet får göra någon annan illa. Det spelar ingen roll vad någon annan har sagt eller gjort – det är aldrig okej att svara med våld.
Läs mer om regel 5 här.

Här kan du se filmen där Anders Eriksson berättar om Barnens spelregel nummer 5.

Idrott ska vara roligt! Fri från mobbning, trakasserier och övergrepp. Det är inte alltid så lätt att veta var gränsen mellan okej eller inte okej går. Eller vad man ska göra om nånting känns fel. Här sammanfattar vi det hela i sju enkla regler, som fungerar som stöd och guide till både barn och idrottsledare. Regler som gäller för alla – oavsett vem du är, eller vilken idrott du ägnar dig åt. Klicka här för att läsa allt om Barnens spelregler.

Skribent: Johanna Lagerman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link