Hoppa till sidans innehåll

Tidsändringar under Elitseriepremiären

01 SEP 2014 08:00
Deltagarna på Elitseriepremiären i Luleå kommande helg har med kort varsel fått ett ändrat tidsschema, vilket förbundet beklagar. Enda möjligheten att genomföra tävlingen var att fatta beslutet att starta tävlingen redan på fredag den 5 september.
  • Skapad: 01 SEP 2014 08:00


Förklaringen är att Luleå Hockey inte har noterat att ishallen sedan februari 2014 är bokad av Luleå Konståkningsklubb för Elitseriepremiären, och därmed under våren har lagt två hemmamatcher i en internationell cup under samma helg.

Luleå Kommun, Luleå Hockey, Luleå Konståkningsklubb och Svenska Konståkningsförbundet har haft flera lösningsorienterade förhandlingar i syfte att lösa den uppkomna situationen.

Resultatet har blivit att Svenska Konståkningsförbundet accepterat större ändringar i tidsschemat samtidigt som Luleå Hockey m fl går in med en summa pengar i syfte att täcka nödvändiga merkostnader för föreningar som tvingats till ombokning av resor och/eller extra logi samt täckning för merkostnader för de tekniska funktionärer som medverkar under helgen.

Svenska Konståkningsförbundet tillsammans med Luleå Konståkningsklubb beklagar verkligen att denna situation uppkommit. Förbundet kommer aktivt arbeta för att en sådan här situation inte ska hända igen.

Berörda föreningar och deltagare är informerade.

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link