Hoppa till sidans innehåll

Peak Projektet

01 FEB 2011 09:20
Är du intresserad av att delta i ett internetbaserat psykologiskt färdighetsträningsprogram avsett att höja prestationen hos dig som är elitidrottare?
  • Skapad: 01 FEB 2011 09:20


Idrottare söker ständigt nya möjligheter för att förbättra sin prestation i tävlingssamanhang. På elitnivå brukar de fysiska skillnaderna mellan idrottare inte vara särskilt stora, istället kan mentala och psykologiska färigheter vara avgörande. Den tid som kan läggas på fysisk träning utan att risken för överträning eller skador bli för stor är också begränsad, varför psykologisk färdigheterträning blir ett viktigt komplement.

För första gången kan du som elitidrottare, som vill förbättra dina psykologiska färdigheter, nu genomgå ett internetbaserat träningsprogram. Detta innebär att programmet sköts på distans och att inga resor krävs. Träningsprogrammet pågår i sex veckor och är en del av ett nytt forskningsprojekt vid Umeå Universitet.

Aktiva, individuella eller lagidrottare som tävlar och tränar på elitnivå sökes till detta projekt. Deltagarna måste vara myndiga samt utöva en idrott som tillhör något av RF:s specialförbund. Projektet riktar sig givetvis mot både kvinnliga och manliga idrottare. Deltagande är helt kostnadsfritt.

Bakom projektet står tre studenter på psykologprogrammet med inriktning mot idrott vid Umeå Universitet. De är i full gång med att skriva sina examensarbeten på teamt "Effekterna av ett internetbaserat psykologiskt färdighetsprogram för elitidrottare". Tillsammans med handledare och i samarbete med Linköpings Universitet har de utvecklat ett intenetbaserat program där tanken är att elitidrottare under 6 veckor får chansen att förbättre psykologiska färdigheter såsom stresshantering, fokusering och att uppmärksamma och förstå tankar och känslor.

För mer information och anmälan besök projektets hemsida:

www.peakprojektet.nu

 

 

Skribent: Linda Stenström

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link