Hoppa till sidans innehåll
Team Inspire, Landvetter KK.

Nytt landslag i synkro - Team Inspire

17 NOV 2021 09:37
Svensk konståkning har återigen ett landslag i synkro - Team Inspire från Landvetter. Det stod klart efter uppstartslägret i Kungsbacka 29-31 oktober. Dessutom kvalade två juniorlag in som utvecklingslandslag för synkro.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2021 09:37

- Det är jätteroligt att vi återigen har ett landslag i synkro. Team Inspire är ett relativt nystartat lag men har utvecklats snabbt och har en hög nivå. Det vi såg på uppstartslägret såg väldigt lovande ut, även om det var tidigt på säsongen, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Totalt deltog elva synkrolag på uppstartslägret i Kungsbacka ishall. Två av juniorlagen, Team Seaside från Tjörn och Team Spirit från Kungsbacka/Mölndal är uttagna till utvecklingslandslag.

Lagen som kvalat in till landslag och utvecklingslandslag har tagits ut av Internationella kommittén (IK) i samarbete med sportchefen Anna Burwall. Tävlingarna för synkro startar i början av december med första kvaltävlingen som arrangeras i Borås.


Fakta Synkro

Synkroniserad konståkning (fd teamåkning) är konståkningens lagsport. Ett tävlande lag består av 16 åkare på isen och upp till fyra reserver. I synkro tävlar lagen med ett kortprogram och ett friåkningsprogram. Programmen består av olika element, såsom passeringar, hjul, cirklar, block och linjer, som vävs samman med olika friåkningsrörelser och steg. Även variationer i handfattningar bedöms av domarna. Sverige har varit ett av de ledande länderna inom synkro tillsammans med Ryssland, Finland, USA och Kanada. Svenska Team Surprise tog ett prestigefullt VM-silver 2018.


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link