Hoppa till sidans innehåll

Konståkningen i Dalarna på offensiven

27 OKT 2011 23:40
Efter Convention skickade bland andra Camilla Ottosson, ordförande i Leksands IF Konståkning ett mail till Dalademokraten och Falukuriren och berättade att Dalarnas fem konståkningsklubbar hade varit i Stockholm på en inspirationshelg. Dalademokraten nappade direkt och publicerade en artikel med bild.
  • Skapad: 27 OKT 2011 23:40


När Skatesweden når Camilla Ottosson, ordförande i Leksands IF Konståkning, berättar hon hur det gick till:

- Vi hade förberett oss lite redan på Bosön. Vi tog en bra bild i solskenet med Bosö-loggan i bakgrunden. Under alla de år jag har jobbat med konståkning, har jag lärt mig att lokaltidningarna gärna vill ha en bra bild medskickad, då är det mycket lättare att få med en artikel i tidningen, tipsar Camilla och fortsätter:

- Angelica Ekholm, ordförande i Borlänge KK, och jag skrev ihop en gemensam text om våra fem konståkningsklubbar i Dalarna. Den mailade vi till "Nyhetstips" på de två stora tidningarna i Dalarna; Dalademokraten och Falukuriren eftersom vi ville nå ut i hela Dalarna, inte bara lokalt på hemmaplan. Dalademokraten tog in artikeln och bilden direkt, utan att kontakta oss alls, medan Falukuriren inte tog med ens en notis, konstaterar Camilla.

Det behöver alltså inte vara svårare - ge tidningarna en färdigskriven artikel med citat och bilder. Många tar tacksamt emot färdigt material eller utgår från det man skickar in, och gör sedan en egen artikel om ämnet/nyheten. En del tidningar tycker det man skickar in är intressant och publicerar artikeln, andra inte. Vad som avgör är förstås olika, men ge inte upp - fortsätt att skicka in pressmeddelande och/eller färdigskrivna artiklar till tidningarna.

Så en uppmaning till alla svenska konståkningsföreningar - informera media att ni finns och berätta allt spännande ni gör! Och tipsa oss gärna när ni syns i media så kan vi skriva om andra intressanta konståkningsartiklar ute i landet här på förbundssidan.

Här kan du läsa hela den publicerade artikeln i Dalademokraten.

Skribent: Malin Jarl

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link