Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Wernersson

Dags att anmäla sig till höstens Utbildningshelg

16 MAJ 2016 17:30
Svensk konståkning växer och för att kunna bereda plats för våra åkare på tävlingar behöver vi fler tekniska funktionärer. 1-4 september arrangerar Svenska Konståkningsförbundet en helg fylld med utbildningar inom området tävlingsverksamhet. Alla funktioner har olika behörighetskrav och utbildningslängd. Så ta chansen att bli en del av teamet bakom kulisserna och bidra till Svensk konståknings fortsatta framgång.
  • Skapad: 16 MAJ 2016 17:30

Tävlingsledare, teknisk specialist, Data- och Videooperatör och domare är alla exempel på viktiga roller på våra tävlingar. Varje år arrangerar Svenska Konståkningsförbundet en Utbildningshelg eller Utbildningsvecka, för att säkerställa kontinuerlig tillförsel av viktiga nyckelroller till tävlingsverksamheten.

- Utbildningshelg arrangerar vi de år då vi har Convention och årsmöte, som i år. Vi erbjuder då endast ordinarie ledarutbildningar som exempelvis arrangörsutbildningar, kurser för tekniska specialister/kontrollanter och DVO. De år som inte sammanfaller med Convention arrangerar vi istället en Utbildningsvecka där vi lägger på ytterligare seminarier och kurser som inte är ordinarie ledarutbildningar, berättar Caroline Andersson, utbildningsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Utbildningshelgen är en viktig mötesplats för såväl tekniska funktionärer som tävlingsarrangörer för att byta erfarenheter och knyta värdefulla kontakter. Förra året samlade Utbildningsveckan 172 deltagare från 74 föreningar ute på Arlanda stad, utanför Stockholm. Höstens Utbildningshelg arrangeras 1-4 september på Södermalm i Stockholm.

- I år har vi valt att flytta Utbildningshelgen från Arlanda stad där vi varit de senaste åren till våra nya härliga lokaler på Nya Idrottens hus här på Södermalm i Stockholm som vi delar med Riksidrottsförbundet och många andra specialidrottsförbund. Här finns goda möjligheter till möten och boende finns på bara 5 minuters promenadavstånd. Vi hoppas på många deltagare och givande dagar tillsammans, berättar Caroline.

Följande utbildningar arrangeras under Utbildningshelgen 1-4 september 2016:

Utbildning

Sista anmälningsdatum


Teknisk Specialist(TS)
1 juni
Teknisk Kontrollant(TC)  15 juni
Data-videooperatör(DVO) 1 juni
Återcert TS/TC 1 juni
Uppgradering TS/TC 1 juni
Domarkurs steg 2 10 juni
Arrangörsutbildning -Tävlingsledning 10 juni
Arrangörsutbildning - Evenemangsutveckling 10 juni
Arrangörsutbildning - ClubCompFS 10 juni


För mer information om utbildningarna som arrangeras under Utbildningshelgen 1-4 september 2016 samt information om sista anmälningsdatum:
 klicka här

 

PS: Är du nyfiken på vad det finns för roller i Svensk tävlingsverksamhet? Följande 4 veckor kommer vi att presentera några av alla våra hjältar bakom kulisserna. Vad har de utbildat sig till? Varför? Vad är det roligaste med just deras roll? Några har ni träffat i tidigare artiklar och några är nya. Så håll utkik! 


Skribent: Anna Sundkvist

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link