Hoppa till sidans innehåll
Anna Hörnqvist och generalsekreterare Per Adler

Anna Hörnqvist ny sportchef i Svenska Konståkningsförbundet

05 JUL 2013 16:00
Svenska Konståkningsförbundet har utsett Anna Hörnqvist till ny sportchef. Anna efterträder Carina Skoog som, från den 1 september övergår till en sportchefsbefattning inom Sveriges Olympiska Kommitté, SOK.
  • Skapad: 05 JUL 2013 16:00


Anna Hörnqvist är välkänd inom svensk konståkning och har under flera år haft skiftande uppdrag inom elitverksamheten där hon bl a har verkat som förbundets officiella sjukgymnast, varit ansvarig för förbundets elitutvecklingsprojekt inom Internationella Skridskounionen (ISU) och axlat ansvaret som ordförande i Elitkommittéen Singel, Par och Isdans. Hon har även en erfarenhet som lagledare vid flera internationella mästerskap och har dessutom varit aktiv klubbtränare, föreningsordförande och ledamot i distriktsförbund. 

Uppdraget som sportchef innebär ett ansvar att utveckla hela förbundets sportsliga verksamhet (singel, par, isdans, synkro) med särskilt fokus på att säkerställa en fortsatt hög nivå på elitverksamheten. 

Förbundets ordförande Katarina Henriksson:

-Det känns väldigt bra att vi så snabbt kunde komma fram till en lösning när det gäller den här frågan.  Sportchefen är ju en nyckelposition i förbundet och med Anna får vi en mycket erfaren och kompentent ledare som jag är övertygad om kommer att fortsätta utveckla våra redan så framgångsrika satsningar. Svensk konståkning är på sin högsta nivå i modern tid och har naturligtvis ambitioner att nå medaljnivå på mästerskap, inte bara inom synkroverksamheten.  

Så här kommenterar Anna Hörnqvist den utmaning hon står inför:

-Jag är naturligtvis oerhört stolt och glad att få den här chansen och inser att uppdraget är komplext och långsiktigt. Vi skall bygga vidare på den framgångsmodell som Svenska Konståkningsförbundet redan fattat beslut om och som vi vet fungerar. 

Anna Hörnqvist tillräder som sportchef den 11 september 2013. 

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link