Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Jangbro

19:e plats för Nikolaj Majorov i VM-finalen

26 MAR 2022 15:44
Nikolaj Majorov tog sin karriärs hittills bästa VM-placering när han blev 19:e man vid herrarnas tävling i franska Montpellier under lördagen. Och det trots ryggproblem, matförgiftning och trötthet.
  • Skapad: 26 MAR 2022 15:44

Friåkningen blev ingen lätt resa med ett fall och ytterligare två stora misstag, men Nikolaj Majorov kämpade sig till fem trippelhopp och en 19:e plats. Det var ett par pinnhål upp från fjolårets VM där han blev 23:a.

- Det var ganska hemskt. Jag drabbades av matförgiftning i går kväll, och det blev en sömnlös natt. Sedan en jobbig väntan mellan träning och tävling. Dessutom hade jag fruktansvärt ont i ryggen. Jag försökte bara genomföra programmet, och är ändå glad med det jag lyckades göra, säger Majorov.

- Om det inte hade varit för den fantastiska publiken hade jag nog inte klarat mer än halva programmet i dag.

VM-totalpoängen 216,45 var trots missarna inte långt från Majorovs personbästa från OS i Peking på 220,78.

Det har varit en lång säsong med både höga toppar, som OS-finalen i februari, och djupa dalar, som att Majorov stoppades från att tävla EM i januari på grund av ett positivt covid-test.

- Den mentala biten har varit det tuffaste. Vi flyttade från Luleå till Norrköping och startade nya liv inför den här säsongen. Inför EM var jag i superform, och när jag inte fick tävla trodde jag att OS-biljetten var körd. Men så fick jag den ändå. Och sen detta VM som var kanske den tuffaste tävling jag någonsin gjort.

- Samtidigt vet man nu lite var man ligger, jag vet vad som behöver förbättras och utvecklas. Det ger mycket motivation att jobba vidare.

Vad är det du ska fokusera på?

- Att försvåra elementen. Det är dags att försöka få in fler kvadrupplar för att ta sig upp i tabellen.

------

Japanen Shoma Uno korades till ny världsmästare före landsmannen Yuma Kagiyama och amerikanen Vincent Zhou.

-------


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link