Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

100 sekunder konståkning på Orsasjön

29 JAN 2021 09:01
På sociala medier sprids just nu filmen 100 sekunder konståkning på Orsasjön. Med i filmen är Orsa KKs Lisa Mitazaki.
  • Skapad: 29 JAN 2021 09:01

Solnedgång, sjöis, gnistrande snö och konståkning har resulterat i många delningar och superlativ i sociala medier. I Julius Aspmans film 100 sekunder konståkning på Orsasjön har konståkaren Lisa Mitazaki huvudrollen.

Lisa, hur kommer det sig att du är med i filmen?

- Det började med att jag och en kompis blev filmade när vi åkte på Orsasjön en dag. Klippet lades ut på Facebook och Julius Aspman såg det. Han hade länge velat göra en film med skridskoåkning på Orsasjön så han tog kontakt med mig och frågade om jag skulle vilja vara med i filmen.

Magiskt och vackert har flera kommenterat om filmen, vad tycker du själv?

- Att åka på Orsasjön i solnedgång är magiskt i sig men att kunna få den känslan på film är fantastiskt! Det är väldigt roligt att filmen fått så mycket uppmärksamhet och att den spritts från lilla Orsa över hela landet. När jag har varit ute på stan i både Orsa och Mora har det varit flera som kommit fram till mig och berättat att filmen fångat dem. En speciell kommentar som jag har fått och som jag kommer ta med mig är från en mamma som skriver att hennes 5-åriga dotter sett filmen och tyckte att jag och min åkning var vacker. Det är just en sådan kommentar som kommer följa med mig länge och motivera mig som konståkare!

Vad tycker du är det bästa med konståkning?

- Det bästa med konståkningen är i princip allt! Från att utmana sig själv med svåra och nya element till att bara få glida runt och leva sig in och uttrycka sina känslor till musik.

Här kan du se filmen 100 sekunder på Orsasjön.

Foto: Julius Aspman

Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link