Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nyheter

  • I morgon startar VM i konståkning

    I morgon startar VM i konståkning i Montreal, Kanada. Den svenska truppen består av Josefin Taljegård, Andreas Nordebäck, paråkarna Greta och John Crafoord samt isdansarna Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov. För första gången någonsin i ett VM deltar Sverige i samtliga discipliner och för första gången sedan 1982 deltar Sverige med ett isdanspar.
  • Så följer du VM 2024

    En av årets största höjdpunkter är här! I Montreal, Kanada, avgörs VM i konståkning och det kommer bli oerhört spännande medaljuppgörelser i samtliga discipliner. Tävlingarna inleds onsdag kväll svensk tid (20 mars). För Sverige väntar ett historiskt mästerskap. För första gången någonsin i ett VM deltar Sverige i samtliga discipliner och för första gången sedan 1982 deltar Sverige med ett isdanspar.
  • Svenska framgångar i Junior-VM: Sjunde plats och två platser till nästa års mästerskap

    Junior-VM i synkroniserad konståkning är avgjort. Team Seaside satte i dagens friåkning nytt säsongsbästa och slutade på 7:e plats. Sverige blev fjärde bästa nation i årets Junior-VM vilket innebär att Sverige har två platser till Junior-VM 2025 som arrangeras i Sverige.
  • Team Seaside på 7:e plats efter kortprogrammet

    I dag startade Junior-VM i synkroniserad konståkning i Neuchâtel, Schweiz. Team Seaside ligger på 7:e plats efter kortprogrammet där de noterades för nytt internationellt säsongsbästa.
  • Extra Förbundsmöte hålls som hybridmöte: Möjlighet till både fysisk och digital närvaro

    I ett steg mot ökad tillgänglighet kommer Svenska Konståkningsförbundets Extra Förbundsmöte att hållas som ett hybridmöte. Det innebär att deltagare har möjlighet att närvara antingen fysiskt eller digitalt, vilket möjliggör en bredare deltagarbas och ökad delaktighet. På hemsidan finns nu styrelsens förslag och utlåtande med anledning av inkomna motioner publicerat.
  • I morgon startar Junior-VM i synkroniserad konståkning

    I morgon inleds Junior-VM i synkro i Neuchâtel, Schweiz. På plats för att representera Sverige finns de nykorade svenska juniormästarna Team Seaside.
  • Grattis Bollnäs KK som tilldelats stipendium för sitt arbete med trygga idrottsmiljöer och ledarutveckling

    Bollnäs KK har tilldelats Tore A Jonassons idrottsstipendium om 100 000 kr för sitt arbete med trygga idrottsmiljöer och ledarutveckling . Stort grattis!
  • Nationell serietävling i Halmstad 8-10 mars

    I helgen avgörs den femte deltävlingen i Nationella serien i Halmstad. Tävlingarna inleds på fredag med kortprogram för seniorer damer och herrar samt juniorer herrar.
  • Personbästa och 14:e plats för Casper i JVM-finalen

    Idag avgjordes JVM-finalen för juniorer herrar i Taiwan. Casper Johansson satte nytt personbästa och åkte upp sig en placering från kortprogrammet och slutade på 14:e plats.

Publicerad: 2022-11-01

Senast uppdaterad: 2023-03-01

Samarbetspartners