Hoppa till sidans innehåll

Arrangera tävling


OBS! I de nationella råd som trädde i kraft den 14 december och gäller fram till den 30 juni 2021 avråds från tävlingar. Enda undantaget för individuell idrott är tävlingar lokalt inom den egna föreningen. SKF:s Tävlingskommitté bedömer att möjligheten att framgent genomföra regionala tävlingar är större och menar att föreningar och distrikt kan ha fortsatt beredskap för klubbtävlingar, stjärntävlingar och senarelagda DM om de allmänna råden lättar mot våren och det ges möjlighet till att arrangera regionala tävlingar.

Riktlinjer tävling

På FHM:s uppmaning har RF uppdragit åt alla Specialförbund att ta fram riktlinjer för respektive idrottstävlingsverksamhet. Dessa riktlinjers syfte är att säkerställa att FHM:s rekommendationer och råd efterlevs under tävling. Det är av yttersta vikt att riktlinjerna efterlevs och att föreningar som anmäler till tävlingar informerar sina deltagare och övriga medlemmar om förutsättningarna i riktlinjerna.

Alla arrangörer uppmanas att göra en riskbedömning inför ett tävlingsarrangemang och använda Svenska Konståkningsförbundets riskbedömningsverktyg för tävling. I den ska man ta ställning till huruvida arrangemanget är nödvändigt, viktigt eller trevligt att genomföra samt vilka åtgärder som krävs för att genomföra arrangemanget i enlighet med FHM:s rekommendationer. Arrangören måste också ta ställning till om man kan hantera publik och hur flöden i hallen ska lösas. 

 

Uppdaterad: 14 JAN 2021 11:24 Skribent: Anna Sundkvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link