Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Covid-19 påverkar svensk konståknings tävlingsverksamhet på många sätt. Svenska konståkningsförbundet följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån regeringsbeslut och rekommendationer har Svenska Konståkningsförbundets styrelse beslutat om att svensk konståknings aktiviteter inte ska bidra till ökad smittspridning.

I de nationella råd som trädde i kraft den 14 december och gäller fram till den 30 juni 2021 avråds från tävlingar. Enda undantaget för individuell idrott är tävlingar lokalt inom den egna föreningen.Svenska Konståkningsförbundets Tävlingskommittén har mot bakgrund av nationella riktlinjer från FHM som gäller från 14 december samt skärpta råd i fler regioner/kommuner tagit beslut att ställa in samtliga förbundstävlingar resten av säsongen 2020/2021.

SKF:s Tävlingskommitté bedömer att möjligheten att framgent genomföra regionala tävlingar är större och menar att föreningar och distrikt kan ha fortsatt beredskap för klubbtävlingar, stjärntävlingar och senarelagda DM om de allmänna råden lättar mot våren och det ges möjlighet till att arrangera regionala tävlingar.

Läs mer om hur de nya riktlinjerna påverkar svensk konståknings tävlingsverksamhet.


Idrott och tävling ur ett folkhälsoperspektiv

Att tävla anses inte ha betydelse för folkhälsan som fysisk aktivitet/träning, utan tvärtom finns flera moment i samband med tävling som riskerar bidra till smittspridning, bl.a. samlar en tävling grupper och människor från olika delar av landet som inte möts dagligen, man delar hygienutrymmen och deltagare och tränare ska resa till tävlingsplatsen och tillbaka


Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider

Inställda tävlingar och minskade träningsmöjligheter påverkar aktiva, ledare och föräldrar både praktiskt men också hur vi mår. Riksidrottsförbundet har tagit fram idrottspsykologiska råd för att hantera effekten av coronapandemin. Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider

Uppdaterad: 14 JAN 2021 11:24 Skribent: Anna Sundkvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link