Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Covid-19 påverkar svensk konståknings tävlingsverksamhet på många sätt. Svenska konståkningsförbundet följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån regeringsbeslut och rekommendationer har Svenska Konståkningsförbundets styrelse beslutat om att svensk konståknings aktiviteter inte ska bidra till ökad smittspridning.

Tävling - Avstå från att ordna eller delta

I de nationella råd som trädde i kraft den 14 december och gäller fram till den 30 juni 2021 avråds från tävlingar. Avrådan gäller inte yrkesverksamma idrottare.

Från och med den 28 april görs undantag för enstaka tävlingar och matcher utomhus för barn och unga födda 2002 och senare. Undantaget för barn och unga påverkar inte Svenska Konståkningsförbundets rekommendationer att avstå från att ordna eller delta i tävling.

Tester - Avstå från att ordna eller delta

Svenska Konståkningsförbundets rekommendation är att tester inte kan genomföras. Folkhälsomyndigheten har öppnat upp för träning. Testverksamhet faller inte under träning utan har en annan struktur och kräver externa resurser. Undantag för tävlingstest när den är inbakad i träningen och godkänns av föreningens tränare.


Idrott och tävling ur ett folkhälsoperspektiv

Att tävla anses inte ha betydelse för folkhälsan som fysisk aktivitet/träning, utan tvärtom finns flera moment i samband med tävling som riskerar bidra till smittspridning, bl.a. samlar en tävling grupper och människor från olika delar av landet som inte möts dagligen, man delar hygienutrymmen och deltagare och tränare ska resa till tävlingsplatsen och tillbaka


Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider

Inställda tävlingar och minskade träningsmöjligheter påverkar aktiva, ledare och föräldrar både praktiskt men också hur vi mår. Riksidrottsförbundet har tagit fram idrottspsykologiska råd för att hantera effekten av coronapandemin. Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider

Uppdaterad: 30 APR 2021 14:17 Skribent: Anna Sundkvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link