Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Covid-19 påverkar svensk konståknings tävlingsverksamhet på många sätt. Svenska konståkningsförbundet följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Utifrån regeringsbeslut och rekommendationer har Svenska Konståkningsförbundets styrelse beslutat om att svensk konståknings aktiviteter inte ska bidra till ökad smittspridning.

I de nationella råd som trädde i kraft den 14 december och gäller fram till den 30 juni 2021 avråds från tävlingar. Undantaget för enstaka tävlingar för barn och unga födda 2005 och senare upphörde 1 mars. Det innebär att tävling inte är tillåtet oavsett ålder. Undantag gäller dock fortfarande för yrkesverksamma idrottare.Riksidrottsförbundets definition av yrkesidrott.

Svenska Konståkningsförbundets Tävlingskommitté har mot bakgrund av nationella riktlinjerna från FHM tagit beslut att ställa in samtliga förbundstävlingar resten av säsongen 2020/2021. 

Tester

Svenska Konståkningsförbundets rekommendation är att tester inte kan genomföras. Undantag är tävlingstest som genomförs med föreningens egen tränare i träningsgruppen.


Idrott och tävling ur ett folkhälsoperspektiv

Att tävla anses inte ha betydelse för folkhälsan som fysisk aktivitet/träning, utan tvärtom finns flera moment i samband med tävling som riskerar bidra till smittspridning, bl.a. samlar en tävling grupper och människor från olika delar av landet som inte möts dagligen, man delar hygienutrymmen och deltagare och tränare ska resa till tävlingsplatsen och tillbaka


Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider

Inställda tävlingar och minskade träningsmöjligheter påverkar aktiva, ledare och föräldrar både praktiskt men också hur vi mår. Riksidrottsförbundet har tagit fram idrottspsykologiska råd för att hantera effekten av coronapandemin. Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider

Uppdaterad: 17 MAR 2021 08:39 Skribent: Anna Sundkvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link