Hoppa till sidans innehåll

Ekonomi


Kompensationsstöd

Regeringen har beslutat om stödpaket för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet vars syfte är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Här hittar du mer information om kompensationsstödet och ansökningsdatum/perioder.

Hur går ansökan till?

Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

I filmen nedan får du en instruktion hur ansökan går till, steg för steg, i IdrottOnline:

 

Vad kan föreningar söka stöd för?

  • Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Föreningar kan inte söka stöd för:

  • Ersättning för lön eller arvode.
  • Uteblivna intäkter från sponsor- och mediaavtal.
  • Verksamhet och evenemang som inte budgeterat ett överskott, exempelvis träningsläger.
  • Föreningsdriven verksamhet och evenemang där respektive specialidrottsförbund (SF) ansvarar för ansökan (som beskrivs tidigare på den här sidan).

För frågor om kompensationsstödet och ansökan, kontakta: This is a mailto link

För tekniska frågor om till exempel inloggning i Idrottonline, kontakta supporten.

Arbetsgivarfrågor

På Riksidrottsförbundet hemsida finns information hur arbetsgivare inom idrotten ska agera med anledning av coronakrisen. Här finns exemeplvis information om tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter, sjukintyg, korttidspermitteringar, anstånd med skatter och avgifter mm.

Uppdaterad: 14 DEC 2020 11:28 Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link