Hoppa till sidans innehåll

Regler DM och Sveacup 2019/2020


Inledning

Svealandskommittén är en sammanslutning mellan Östra-, Västra- och Norra Svealands konståkningsförbund. Kommitténs roll är bl.a. att främja samarbetet mellan distrikten, utbyta information/kunskaper, samplanera bland annat tävlingar och utbildningar samt att gemensamt ta fram och besluta om gällande regler för DM och Svea cup som är gemensamma arrangemang för Svealand.

Det här dokumentet är en sammanställning av de regler som gäller för Svealands DM och Svea cup säsongen 2019-2020. Det grundas på Svenska konståkningsförbundets tävlingsregler och det kommer att revideras inför varje säsong efter en utvärdering av senast arrangerade DM och Svea cup. Dokumentet är förankrat i respektive distriktsförbund.

DM är en fristående A-tävling

DM arrangeras som en fristående A-tävling. Östra-, Västra- och Norra Svealand arrangerar tävlingstillfället vart tredje år. Det är respektive distrikts ansvar att utse arrangör i god tid för att tävlingarna ska genomföras med god kvalité.

Säsongen 2019-2020 arrangeras DM av Östra Svealand i Västerås 25-26 januari. Tävlingen ingår i de A-tävlingar som fördelas av SKF. Andra distrikts A-åkare kommer att bjudas in för att fylla upp tävlingen.

DM – Distriktsmästerskap

DM - Distriktsmästerskapet arrangeras gemensamt för Svealand. Domare till DM bokas av arrangerande klubb.

Innan inbjudan till DM skickas till skiljedomaren för godkännande ska den skickas till distriktsordföranden i arrangerande klubbs distrikt för godkännande.

Följande klasser ingår i DM;

Ungdom A 13, Ungdom A 15, Junior A, Senior A (flickor/pojkar, damer/herrar) samt de ev. paråkningsklasser som finns i aktuella distrikt.

Prisutdelning och placeringar:

För varje tävlingsklass har man först en prisutdelning för varje distrikts DM, Till den prisutdelningen kallas endast 1-3 i varje klass fram och premieras. Därefter genomförs prisceremonin för den totala klassen.

Resultatlistor för varje distrikt tas fram förutom den totala för hela klassen som skrivs ut via datorprogrammet. Arrangören ska anslå fyra resultatlistor för varje klass: en total för klassen samt en för varje distrikt.

I klasserna Senior A och Junior A blir vinnande åkare Distriktsmästare/ Distriktsmästarinna förutsatt att minst 2 åkare per distrikt startar i klassen.

Segraren erhåller titeln:

Seniorer: Distriktsmästarinna i konståkning alt Distriktsmästare i konståkning

Juniorer: Distriktsjuniormästarinna i konståkning alt Distriktsjuniormästare i konståkning

Mästerskapstecken beställs av tävlingsarrangören från Svenska konståkningsförbundets leverantör av idrottspriser Sporrong. Länk till företaget finns via www.skatesweden.se

Uppstår några oklarheter om arrangemanget, kontakta ordföranden i ditt distrikt som i sin tur konfererar med övriga ordföranden inom Svealandskommittén.

Svea cup

Finalen för Svea Cup arrangeras i samband med en klubbtävling. Tävlingen alternerar mellan de tre distrikten. Den förening i Svealand som arrangerar en klubbtävling sist på säsongen tilldelas tävlingen.

Säsongen 2019-2020 arrangeras finalen av Svea cup av Östra Svealand. Tävlingen går i samband med Backatrofén 28-29 mars 2020 och arrangör är Backa KK.

Svea cup är cup för Svealands åkare i följande klasser:

Ungdom B 13, Ungdom B 15 1, Junior B1 samt Senior B1 (flickor/pojkar, damer/herrar).

Det behövs ingen särskild anmälan för att delta i cupen utan åkare/klubb som är berörda rapporterar löpande in sina resultat till respektive distrikt. Resultatet ska styrkas med en resultatlista.

Varje åkare får räkna de två högsta poängen från samtliga av de svenska klubbtävlingar som de deltagit i under säsongen före anmälningstiden till finalen för Svea cup går ut.

I finalen för Svea cup kommer varje klass att innehålla max 12 åkare och respektive distrikt har fyra var av dessa platser. Platserna tillfaller de åkare som har de fyra högsta poängen när de summerat två av sina tävlingar från säsongen. Anmälan till finalen ombesörjes av respektive klubb.

Om ett distrikt inte kan fylla sina fyra tilldelade platser får inte den platsen fyllas av ett annat distrikt utan det blir färre åkare som startar i klassen.

Respektive distrikt håller ordning på ställningen av inrapporterat material.

Innan inbjudan till Svea cup skickas till skiljedomaren för godkännande ska den skickas till distriktsordföranden i arrangerande klubbs distrikt för godkännande.

Slutord

Det är Svealandskommittén som gemensamt tar fram gällande regler för DM och Svea cup. Uppstår problem, kontakta ordföranden i ditt distrikt som i sin tur konfererar med övriga ordföranden inom Svealands kommitteen.

Uppdaterat dokument 20191201

Här kan ni läsa regelerna som pdf:

Regler för Sveacup och Dm 2019 2020 uppdaterad.pdf

Uppdaterad: 24 FEB 2020 22:07 Skribent: Anna Kajsa Stridsberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västra Svealands Konståkningsförbund
C/o Elise Fahlander, Stallgatan 4
702 26 Örebro

Kontakt:
Tel: 0729039374
E-post: This is a mailto link

Se all info