Hoppa till sidans innehåll

Kort om Svea Cup


Finalen för Svea Cup arrangeras i samband med en klubbtävling. Tävlingen alternerar mellan de tre distrikten. Den förening i Svealand som arrangerar en klubbtävling sist på säsongen tilldelas tävlingen.

Svea cup är cup för Svealands åkare i följande klasser:

  • Ungdom B 13
  • Ungdom B 15 1
  • Junior B1
  • Senior B1 (flickor/pojkar, damer/herrar).

Det behövs ingen särskild anmälan för att delta i cupen, utan åkare/klubb som är berörda rapporterar löpande in sina resultat till respektive distrikt. Resultatet ska styrkas med en resultatlista. Varje åkare får räkna de två högsta poängen från samtliga av de svenska klubbtävlingar som de deltagit i under säsongen före anmälningstiden till finalen för Svea cup går ut.

I finalen för Svea cup kommer varje klass att innehålla max 12 åkare och respektive distrikt har fyra var av dessa platser. Platserna tillfaller de åkare som har de fyra högsta poängen när de summerat två av sina tävlingar från säsongen.

Anmälan till finalen ombesörjes av respektive klubb. Om ett distrikt inte kan fylla sina fyra tilldelade platser får inte den platsen fyllas av ett annat distrikt utan det blir färre åkare som startar i klassen.

Respektive distrikt håller ordning på ställningen av inrapporterat material. Innan inbjudan till Svea cup skickas till skiljedomaren för godkännande ska den skickas till distriktsordföranden i arrangerande klubbs distrikt för godkännande.

Det är Svealandskommittén som gemensamt tar fram gällande regler för DM och Svea cup. Uppstår problem, kontakta ordföranden i ditt distrikt som i sin tur konfererar med övriga ordföranden inom Svealandskommittéen.

Uppdaterad: 15 JAN 2020 20:42 Skribent: Anna Kajsa Stridsberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västra Svealands Konståkningsförbund
C/o Elise Fahlander, Stallgatan 4
702 26 Örebro

Kontakt:
Tel: 0729039374
E-post: This is a mailto link

Se all info