Hoppa till sidans innehåll

Kort om DM


DM - Distriktsmästerskapet arrangeras gemensamt för Svealand. Östra-, Västra- och Norra Svealand arrangerar tävlingstillfället vart tredje år. 

Domare till DM bokas av arrangerande klubb. DM arrangeras som en fristående A-tävling. Det är respektive distrikts ansvar att utse arrangör i god tid för att tävlingarna ska genomföras med god kvalité.

Följande klasser ingår i DM:

  • Ungdom A 13
  • Ungdom A 15
  • Junior A
  • Senior A (flickor/pojkar, damer/herrar) 
  • samt de ev. paråkningsklasser som finns i aktuella distrikt

I tävlingen ingår även klassen Minior A. Minior A deltar inte i DM, utan tävlar i den separata tävlingen Minitrofén som går parallellt med DM.

Innan inbjudan till DM skickas till skiljedomaren för godkännande ska den skickas till distriktsordföranden i arrangerande klubbs distrikt för godkännande.

Prisutdelning och placeringar: För varje tävlingsklass har man först en prisutdelning för varje distrikts DM. Till den prisutdelningen kallas endast 1-3 i varje klass fram och premieras. Därefter genomförs prisceremonin för den totala klassen. Resultatlistor för varje distrikt tas fram förutom den totala för hela klassen som skrivs ut via datorprogrammet. Arrangören ska anslå fyra resultatlistor för varje klass: en total samt en för varje distrikt.

I klasserna Senior A och Junior A blir vinnande åkare Distriktsmästare/Distriktsmästarinna förutsatt att minst 2 åkare per distrikt startar i klassen. Seniorsegraren erhåller titeln: Distriktsmästarinna i konståkning alt Distriktsmästare i konståkning. Juniorsegraren: Distriktsjuniormästarinna i konståkning alt Distriktsjuniormästare i konståkning.

Mästerskapstecken beställs av tävlingsarrangören från Svenska konståkningsförbundets leverantör av idrottspriser Sporrong. Länk till företaget finns via www.skatesweden.se  .

Uppstår några oklarheter om arrangemanget, kontakta ordföranden i ditt distrikt som i sin tur konfererar med övriga ordföranden inom Svealandskommittéen.

Uppdaterad: 15 JAN 2020 20:42

Postadress:
Västra Svealands Konståkningsförbund
C/o Elise Fahlander, Stallgatan 4
702 26 Örebro

Kontakt:
Tel: 0729039374
E-post: This is a mailto link

Se all info