Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SKF


Sverige hade två deltagare med när polska Gdansk stod som värd för JGP. I damklassen debuterade Miranda Lundgren i JGP och i herrklassen gjorde Casper Johansson säsongens andra JGP-start.
 
Styrelsen för Hans Lindhs Stipendiefond har utsett Andreas Nordebäck till årets Hans Lindh-stipendiat. Stort grattis Andreas!
 
Junior Grand Prix-serien fortsätter denna vecka med deltävling i Gdansk, Polen. På plats för att representera Sverige finns Miranda Lundgren och Casper Johansson.
 
På helgens Förbundsmöte omvaldes huvuddelen av styrelsen med Helena Rosén Andersson som förbundsordförande. Styrelsen är tacksam för förtroendet och satsar nu framåt.
 
I helgen arrangerades Convention 2022 på Bosön utanför Stockholm. Convention som mötesplats är svensk konståkning största och samlade i år över 200 tränare, åkare, tekniska funktionärer och engagerade inom föreningar, distrikt och förbund.
 
Under måndagen offentliggjordes vilka idrottare som blivit tilldelade Elitidrottsstipendiet 2022. Svenska mästarinnan Josefin Taljegård är en av de 50 idrottare som tilldelats stipendiet.
 
I helgen hölls svensk konståknings högst beslutande organ, Förbundsmötet på Bosön utanför Stockholm. På mötet valdes en styrelse för de närmaste två åren. Helena Rosén-Andersson omvaldes som förbundsordförande för ytterligare en period.
 
Nu pågår förberedelserna för fullt inför svensk konståknings största mötesplats – Convention, som i år arrangeras på Bosön utanför Stockholm 17-18/9. I samband med Convention hålls även svensk konståknings högsta beslutande organ, Förbundsmötet.
 
Sverige hade två deltagare med när tredje deltävling i JGP avgjordes i Riga, Lettland. I damklassen gjorde Julia Brovall säsongens andra start och i herrklassen gjorde Casper Johansson säsongspremiär.
 
Till säsongen 2022-2023 används nya programvaror för Stjärntävling, Klubb- och A-tävling samt DM. Under hösten och vintern arrangeras utbildningar i Star FS och FS Manager.
 
Dags att ta nästa steg i domarkarriären? 14-16 oktober arrangeras domarutbildningen Steg 2 i Norrköping.
 
I helgen går startskottet för den svenska konståkningssäsongen då de nationella serierna med deltävling i Elitserien och Ungdomsserien avgörs i Luleå 10-11 september.
 
Imorgon inleds den tredje deltävlingen i Junior Grand Prix-serien i Riga. På plats för att representera Sverige finns Julia Brovall som gör sin andra start denna säsong och Casper Johansson som gör säsongspremiär.
 
Det blev en säsongspremiär med mersmak för Andreas Nordebäck som satte personliga rekord och tog bronsmedalj när JGP avgjordes i tjeckiska Ostrava. Medaljen är Sveriges första på JGP sedan 2010.
 
Till helgen gästas Sollentuna av svensk konståkning och Utbildningshelgen. Här ska bland annat nya tekniska funktionärer och tävlingsledare utbildas, men helgen är även en viktig mötesplats för utbyten av erfarenheter.
 

Postadress:
Norra Svealand Konståkningsförbund
Åsa Sparr, Turistvägen 443
794 93 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@norrasvealand.s...

Se all info