Hoppa till sidans innehåll

Åkarråd


Hej alla föreningar i Göteborgs Konståkningsdistrikt 

Nu fortsätter vi och bjuder in distriktets aktiva konståkare till Åkarråd. Initiativet är en aktivitet förankrad med SKF inom ramen för den handlingsplan som är framtagen för förbättringsarbete inom sporten. 

Barn och ungdomars egen vilja att idrotta är anledningen till att idrottsrörelsen anordnar olika idrottsaktiviteter. Barn och ungdomar som involveras i beslut som rör deras idrottsverksamhet utvecklar en starkare inre motivation och stannar därför kvar längre. (Referens https://www.barnensidrott.se/inflytande/) 

Vi vill med Åkarrådet skapa större delaktighet för de aktiva och möjlighet för dem att forma den konståkning de själva vill vara en del av. Fostra ambassadörer för glädje, glöd och gemenskap. Det ska vara naturligt att föra fram sina synpunkter och önskemål inom konståkningen och känna sig lyssnade på. 

Åkarrådet är tänkt att utgöra en plattform för åkare från olika klubbar inom distriktet att samlas, lära sig om idrottens demokrati och hjälpa varandra stärka de aktivas inflytande inom sina respektive föreningar. 

Vi har ingen guide för ålder, utan är måna om att deltagarna har mognad för att ta in kortare utbildningspass och delta i diskussioner kring glädje, glöd och gemenskap. 

Åkare kan vara med enstaka gång eller flera gånger. Presentation/film varieras vid varje tillfälle och deltagarna kommer själva att kunna styra mycket av diskussionen. Givetvis hjälper vuxna till att hålla dialogen levande. 

Förhoppningen är att nå minst två aktiva från varje klubb till varje tillfälle, gärna fler för att få riktigt god effekt. 

Vi hoppas att ni ser positivt på detta initiativ och förmedlar vidare denna information till era aktiva, så att de kan delta. 

Följande träffar är planerade: 

  • Tisdag 7 sep : 18-19 - Digital 
  • Söndag 10 okt : 14-15 - Fysisk träff i samband med Framtidshoppet  
  • Tisdag 9 nov : 18-19 - Digital  
  • Onsdag 8 dec : 18-20 - Fysisk alternativ Digital. Träff i samband med Framtidshoppet för samtal om kost och träning med RF-SISU.
     

Mejlar till This is a mailto link, så återkommer vi med kallelse inklusive länk för att ansluta digitalt. Det går också bra att ansluta direkt på länk som ligger i mejlet som innehåller denna inbjudan. Det kommer ny länk för varje tillfälle.  

Vi ser verkligen fram emot dessa tillfällen och hoppas på härliga dialoger med och mellan våra aktiva. 

Varmt välkomna! 

Uppdaterad: 06 FEB 2021 20:11 Skribent: Maria Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Konståkningsförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266145
E-post: info@skategoteborg.c...

Se all info