Hoppa till sidans innehåll

Åkarråd


Nu introducerar vi och bjuder in distriktets aktiva konståkare till Åkarråd. Initiativet är en aktivitet förankrad med SKF inom ramen för den handlingsplan som är framtagen för förbättringsarbete inom sporten.
Barn och ungdomars egen vilja att idrotta är anledningen till att idrottsrörelsen anordnar olika idrottsaktiviteter. Barn och ungdomar som involveras i beslut som rör deras idrottsverksamhet utvecklar en starkare inre motivation och stannar därför kvar längre.
https://www.barnensidrott.se/inflytande/

Vi vill med Åkarrådet skapa större delaktighet för de aktiva och möjlighet för dem att forma den konståkning de själva vill vara en del av. Fostra ambassadörer för glädje, glöd och gemenskap. Det ska vara naturligt att föra fram sina synpunkter och önskemål inom konståkningen och känna sig lyssnade på.Åkarrådet är tänkt att utgöra en plattform för åkare från olika klubbar inom distriktet att samlas, lära sig om idrottens demokrati och hjälpa varandra stärka de aktivas inflytande inom sina respektive föreningar.

Vi har ingen guide för ålder, utan är måna om att deltagarna har mognad för att ta in kortare utbildningspass och delta i diskussioner kring glädje, glöd och gemenskap. Åkare kan vara med enstaka gång eller flera gånger. Presentation/film varieras vid varje tillfälle och deltagarna kommer själva att kunna styra mycket av diskussionen. Givetvis hjälper vuxna till att hålla dialogen levande.Förhoppningen är att nå minst två aktiva från varje klubb till varje tillfälle, gärna fler för att få riktigt god effekt.

Vi hoppas att ni ser positivt på detta initiativ och förmedlar vidare denna information till era aktiva, så att de kan anmäla sig enligt nedan.
Följande digitala träffar är planerade 2021:

Måndag 1 feb, 18-19 Trygg idrott – Svenska Konståkningsförbundet

Tisdag 2 mars, 18-19 Barnkonventionen – Idrottens Himmel och Helvete

Torsdag 25 mars, 18-19 Delaktighet i sin förening – Barnens Spelregler

Måndag 19 april, 18-19 Inflytande – Barnens Idrott

Ändrat datum! Tisdag 16 maj, 18-19 Hälsa – Idrottens Himmel och Helvete

Torsdag 3 juni, 18-19 Avslutning glädje glöd gemenskap!

Anmäl genom att skicka namn, e-post och önskat/önskade tillfällen till This is a mailto link, så återkommer vi med kallelse inklusive länk för att ansluta digitalt.

Skriv gärna Åkarråd i ämnesraden.Vi ser verkligen fram emot dessa tillfällen och hoppas på härliga dialoger med och mellan våra aktiva. Varmt välkomna!

Uppdaterad: 06 FEB 2021 20:11 Skribent: Maria Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Konståkningsförbund
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266145
E-post: info@skategoteborg.c...

Se all info