Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Isfördelning Gbg


Isfördelning i Göteborgs stad

Idrott och föreningsförvaltningen (IOFF) är den förvaltning inom Göteborgs Stad som ansvarar för idrottsanläggningarna. De har beslutat att det är distriktsförbunden som är förhandlingspart och inte de enskilda klubbarna. Som grund för fördelningen finns en skriftlig överenskommelse mellan IOFF, Göteborgs Konståkningsförbund (GKF) samt Göteborgs Ishockeyförbund (GIF. För att fördela istiden mellan de olika förbunden används antalet bidragsberättigade medlemmar, som varit aktiva under föregående säsong. 

IOFF tar fram ett underlag över vilka tider som är tillgängliga för konståkning och hockeyn. Detta begränsas av öppettiderna i respektive hall och annan verksamhet såsom allmänhetensåkning, bandy mm. Den tillgängliga isen fördelas sedan procentuellt mellan GKF och GIF. Under förhandlingen som brukar ta ett par veckor återkopplar GKF:s representant till klubbarna och inhämtar deras önskemål, som man i så stor utsträckning som möjligt tar hänsyn till.

Som underlag för hur många timmar varje klubb skall ha används åkarnas test och tävlingsklass under föregående säsong. Det finns en särskild poängmall som baseras på hur mycket en åkare på en viss nivå bör träna. GKF samlar in underlagen från klubbarna inför förhandlingen.

Rutiner vid isfördelning i Göteborgsstad säsong 22-23

 Elitis
Utanför den ordinarie isfördelningen har GKF tilldelats Elitis i Frölundaborg vilken är avsedd för Juniorer och Seniorer Toppåkare inom Göteborgs kommun och därför helt styrs efter det antal elitåkare som varje klubb har. 

Rutiner vid isfördelning av Elitis i Frölundborg säsong 21-22

Arrangemang

Tävlingskalendern styrs av SKF (Svenska konståkningsförbundet) och utifrån den tilldelar och samordnar GKF tävlingar och evenemang utifrån klubbarnas önskemål och givna riktlinjer. När allt är klart, skickas den till IOFF och förs in i den officiella arrangemangskalendern för Göteborgs stad. Vilken ishall ett visst arrangemang hamnar i styrs helt av IOFF.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:55

Postadress:
Göteborgs Konståkningsförbund
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266145
E-post: info@skategoteborg.c...

Se all info