Hoppa till sidans innehåll

Ordförande brev juni 2020

07 JUN 2020 11:19
  • Uppdaterad: 07 JUN 2020 11:19

 

Den senaste tiden har media utmålat en väldigt dyster bild av konståkningen, en sanning som jag finner oerhört beklämmande. Konståkning är en sport som fängslar många barn och ungdomar, en sport som de älskar och längtar till. De grava missförhållanden som framkommit i media och via den externa utredningen som presenterades i fredags av Svenska Konståkningsförbundet är fruktansvärda. Jag ser fram emot en handlingsplan från SKF för hur vi skall agera inom svensk konståkning framledes. Tillsammans behöver vi vara uppmärksamma och redo att möta eventuella orättvisor och agera. Sök gärna stöd av oss i BDKFs styrelse om ni uppmärksammar problem som behöver hanteras

Jag har som ordförande i BDFK skickat brev till Katarina Henriksson, ett brev vilket av andra har publicerats på både hemsidor och på sociala medier, jag har även gjort uttalanden i Sportnytt på SVT. Både i brevet och via media uppmanar jag Svenska konståkningsförbundets ordförande Katarina Henriksson att ta sitt ansvar för att förhållandena inom svensk konståkning ser ut som de gör och att hon därmed bör avgå med omedelbar verkan.

För mig är det mycket svårt att förstå hur en ordförande som har varit involverad inom konståkningen i över 30 år och varit Svenska Konståkningsförbundets ordförande de senaste 8 åren skall kunna leda det förändringsarbete som skall starta efter den externa utredningen. Det är ett omfattande och mycket viktigt arbete som krävs för att kunna leva upp till de krav som ställs på barnidrott idag och jag anser inte att den sittande styrelsen med Katarina Henriksson i spetsen är de personer som varken kan eller skall leda detta arbete.

BDKF håller på och arbetar fram en motion till Svenska Konståkningsförbundets förbundsstämma i höst där vi yrkar på en ändring av stadgarna för att tidsbegränsa hur länge man kan sitta som ordförande och ledamot, allt för att framledes skapa en dynamisk och framåtskridande förbundsledning.

Hör gärna av er till mig eller mina andra kollegor i BDKF’s styrelse om ni har funderingar eller synpunkter kring allt som nu pågår inom svensk konståkning. 

Med vänlig hälsning

 

Martin Sandberg

Ordförande Bohuslän Dals KF

 

 

 

 

 

Skribent: Alexandra Von Essen
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Bohuslän-Dalslands Konståkningsförbund
c/o Martin Sandberg, Gunneby 2
471 93 Kållekärr

Kontakt:
Tel: +46709298760
E-post: bohuslandalskf@gmail...

Se all info