Hoppa till sidans innehåll

FörsäkringarVia sitt medlemskap i Svenska Konståkningsförbundet omfattas föreningen automatiskt av två försäkringar;

  • Riksidrottsförbundets Grundförsäkring, tecknad i Folksam och betald av RF. Försäkringen är ett grundskydd för föreningen och det är styrelsens ansvar att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare är försäkrade då de utför uppdrag åt försäkrad organisation - förutsatt att deras arvoden inte är högre än enbart kostnadstäckande ersättning. Observera att denna försäkring inte omfattar aktiva idrottsutövare eller anställda, ej heller föreningens egendom!

 

  • Svenska Konståkningsförbundets olycksfallsförsäkring, tecknad i Folksam och betald av SKF. Försäkringen har två (2) inriktningar, en för de som tävlar och en för övriga aktiva idrottsutövare upp till det året de fyller 16 år. Försäkringsvillkoren är de samma för båda kategorier. Licensförsäkringen måste enligt Svenska Konståkningsförbundets regelverk alla som testar och tävlar lösa hos Pensum inför varje säsong. Licensförsäkringen gäller vid tävling, träning och läger samt på vägen dit och hem. Ungdomsförsäkringen gäller för alla aktiva idrottsutövare (skridskoskolebarn, träningsgrupper etc.) till och med 31 augusti det kalenderår de fyller 16 år. Försäkringen gäller vid träning och läger samt på vägen dit och hem. Observera att aktiva som inte har en Licensförsäkring och är äldre än 16 år (t ex träningsgrupper för äldre ungdomar och vuxna), ej omfattas av SKF:s olycksfallsförsäkring!
  • Folksams Idrottsförsäkring (K63600)
    En kollektiv olycksfallsförsäkring för konståkare som enligt sina respektive förbunds bestämmelser inte behöver teckna tävlingslicens. Det är föreningen som tecknar försäkringen och de anger då hur många åkare som skall omfattas av försäkringen. Premien beräknas på alla aktiva som fyllt 16 år.

Varje förening uppmanas att kontakta Pensum som är vår samarbetspartner kring försäkgringsfrågor för en genomgång av vad just er förening behöver för försäkringsskydd. Försäkringarna som erbjuds är för närvarande tecknade hos Folksam. Läs mer om de olika försäkringarna på www.folksam.se.

Uppdaterad: 2016-12-12 20:50


 


 


rådochstöd_svkonstakning_150px 


SKF_Index_Webshop

SKF_Index_Utbildning
                                                

 

Sponsorer

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996429
E-post: This is a mailto link