Hoppa till sidans innehåll

Försäkringar


Via sitt medlemskap i SKF omfattas föreningen automatiskt av två försäkringar;

RF:s Grundförsäkring, tecknad i Folksam och betald av RF. Försäkringen är ett grundskydd för föreningen och det är styrelsens ansvar att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare är försäkrade då de utför uppdrag åt försäkrad organisation - förutsatt att deras arvoden inte är högre än enbart kostnadstäckande ersättning. Observera att denna försäkring inte omfattar aktiva idrottsutövare eller anställda, ej heller föreningens egendom!

SKF:s olycksfallsförsäkring, tecknad i Folksam och betald av SKF. Försäkringen har två (2) inriktningar, en för de som tävlar och en för övriga aktiva idrottsutövare upp till det året de fyller 16 år. Försäkringsvillkoren är de samma för båda kategorier. Licensförsäkringen måste enligt Svenska Konståkningsförbundets regelverk alla som testar och tävlar lösa hos Pensum inför varje säsong. Licensförsäkringen gäller vid tävling, träning och läger samt på vägen dit och hem. Ungdomsförsäkringen gäller för alla aktiva idrottsutövare (skridskoskolebarn, träningsgrupper etc.) till och med 31 augusti det kalenderår de fyller 16 år. Försäkringen gäller vid träning och läger samt på vägen dit och hem. Observera att aktiva som inte har en Licensförsäkring och är äldre än 16 år (t ex träningsgrupper för äldre ungdomar och vuxna), inte omfattas av SKF:s olycksfallsförsäkring!

Det finns idag möjlighet att teckna en separat försäkring för aktiva över 16 år som inte tävlar, läs mer på svenskkonstakning.se eller kontakta Pensum.

Varje förening uppmanas att kontakta Pensum som är vår samarbetspartner kring försäkringsfrågor för en genomgång av vad just er förening behöver för försäkringsskydd. Försäkringarna som erbjuds är för närvarande tecknade hos Folksam. Läs mer om de olika försäkringarna på folksam.se.

Kontaktperson hos Pensum:

Eva Hernegran

Direkt: +46 8 41 00 65 16

Mobil: +46 708 86 00 16

This is a mailto link

 

Uppdaterad: 15 NOV 2017 15:58

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link