Hoppa till sidans innehåll

Föreningslicens


Styrelsen har beslutat att förutom Elitlicensen införa ytterligare en licens - Föreningslicens. Denna kommer gälla från säsongen 2019/2020 för samtliga föreningar som vill delta i förbundets tävlingsverksamhet, oavsett nivå.

Föreningar med Elitlicens behöver inte ansöka även om Föreningslicens. Elitlicensen täcker det som ingår i Föreningslicensen plus det som behövs för att bedriva en framgångsrik och bra elitverksamhet.


Föreningslicensens kriterier är en sammanfattning av de viktigaste punkterna en förening behöver tänka på och ger tydlig vägledning både var man kan hitta information kring de olika frågorna och hur man kan jobba med dem.


Genom Föreningslicensen vill vi ge föreningarna verktyg att säkra en trygg social idrottsmiljö. Det ska vara lätt för en styrelse att sköta föreningen rätt och undvika att hamna i obekväma situationer. Självklart ska glädje, glöd och gemenskap genomsyra all verksamhet!


Syfte

  • Svensk konståkning ska vara en idrott för så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.
  • Konståkningsföreningarna ska erbjuda alla aktiva en kamratlig och trygg social miljö.
  • Tränings- och tävlingsverksamhet ska utformas så att de stimulerar till kvalitativ och långsiktig idrottslig utveckling och motverkar utslagning.
  • Glädje, glöd och gemenskap ska självklart genomsyra all verksamhet.

 

Vad krävs för att en förening ska beviljas Föreningslicens?

Här hittar du information om de fokusområden som föreningen behöver arbeta med för att beviljas Föreningslicens. 

 

Hur går ansökan till?

Ansökan görs digitalt via den länk som skickdes per mail till er förening den 6 november 2018 (unik länk för varje förening).  Inga bilagor behöver bifogas.

Här hittar ni ett stöddokument till er ansökan. Stöddokumentet speglar det digitala ansökningsformuläret och kan användas för att förbereda de frågor som ska besvaras i er ansökan.

Skicka in er ansökan senast 1 mars 2019.  Svar på er ansökan får ni senast den 20 juni 2019.

 

Stödmaterial:

 

Frågor:
Frågor om Förbundslicensen besvaras av förbundskansliet på This is a mailto link 

 

Foto: Beata Holmgren

Uppdaterad: 14 SEP 2018 16:55 Skribent: Johanna Lagerman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link