Hoppa till sidans innehåll

Elitlicens


Svenska Konståkningsförbundet införde inför säsongen 2018/2019 en Elitlicens för landets konståkningsföreningar. Elitlicensen är ett viktigt steg i förbundets utveckling och är ett mycket bra verktyg för att vidareutveckla sin förening och sin verksamhet – på många plan. 

Elitlicensen ska ge bästa möjliga förutsättningar att bedriva verksamhet med hög kvalitet i en bra träningsmiljö med ett nära samarbete mellan aktiva, tränare, ledare, styrelse och föräldrar. Verksamheten ska självklart bedrivas i enlighet med vår Uppförandekod och glädje, glöd och gemenskap ska genomsyra all verksamhet. 

Säsongen 2019/2020 införs även en Föreningslicens. Föreningar med Elitlicens behöver inte ansöka även om Föreningslicens. Elitlicensen täcker det som ingår i Föreningslicensen plus det som behövs för att bedriva en framgångsrik och bra elitverksamhet.

 

Vad behövs för att en förening ska beviljas elitlicens?

Svenska Konståkningsförbundet arbetar vidare med Elitlicensen inför säsongen 2019/2020. Vi har genomfört några justeringar från förra året, för att ännu bättre svara upp mot de behov och utmaningar som finns ute i landets föreningar.

Till grund för föreningslicensen ligger bl a RF:s Strategi 2025, vårt gemensamma idédokument Konståkningen Vill samt SKF:s Kravanalys för singel respektive synkro.

Elitlicensen är en sammanfattning av de viktigaste punkterna en konståkningsförening med elitverksamhet behöver tänka på. Den ger tydlig vägledning både var man kan hitta information kring de olika frågorna och hur man kan jobba med dem. Det ska vara lätt för en styrelse att sköta föreningen rätt och undvika att hamna i obekväma situationer. Självklart ska glädje, glöd och gemenskap genomsyra all verksamhet!

 

Här hittar du information om de fokusområden er förening behöver arbeta med för att beviljas elitlicens. 

 

Hur går ansökan till?

Ansökan görs digitalt via den länk som skickades till er förening per mail den 6 november 2018 (unik länk för varje förening).  Inga bilagor behöver bifogas.

Här hittar du ett stöddokument till ansökan.  Stöddokumentet speglar det digitala ansökningsformuläret och kan användas för att förbereda de frågor som ska besvaras i er ansökan.

Den 1 februari 2019 är sista dag att ansöka om Elitlicens för säsongen 2019/2020 och Elitlicensen kommer vara giltig 1 juli 2019 - 30 juni 2020. Besked om föreningen erhåller Elitlicens ges senast den 5 maj 2018.  Återcertifiering sker inför varje säsong.

 

Vad gäller vid förändrade förutsättningar i er förening?

Om förutsättningarna i er förening förändras efter det att ni skickat in er ansökan eller beviljats Elitlicens behöver ni meddela detta.  Läs mer här.

 

Stödmaterial:

Frågor:
Frågor om Elitlicensen besvaras av förbundskansliet på This is a mailto link 

Beviljade elitlicenser för säsongen 2018/2019
Klicka här för en lista över de föreningar som vid säsongsstart beviljats Elitlicens samt de föreningars åkare som per den 30 november 2018 beviljats dispens att anmälas till elittävlingar.

 

FOTO: Dennis Wernersson

Uppdaterad: 14 SEP 2018 16:57
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link