Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


Idrottslyftet

Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016 - 2019:

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftets syfte och mål är tydligt kopplat till idrottens pågående strategiarbete, vilket innebär att Idrottslyftet inte ska vara en egen verksamhet utan istället blir ett medel för att utveckla föreningsidrotten i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen.

Svenska Konståkningsförbundets föreningsstöd fördelas av Utvecklingskommittén tillsammans med Caroline Andersson, ansvarig för Idrottslyftet på förbundskansliet.

Ett av kriterierna för att beviljas medel är förutom ovanstående, att projekten är i linje med förbundets verksamhetsmål antagna på Årsmötet 2016 och att föreningen fullgjort sina skyldigheter gentemot förbundet.

Det är fortsatt två områden som kommer att prioriteras:

  • Föreningsprojekt (söks i förväg).
  • Utbildningsbidrag (söks senast 30 dagar efter avslutad utbildning).

Klicka på aktuell säsong här till vänster och läs mer hur man går tillväga.

Kontakta Caroline Andersson eller Nicklas Brunlöf på förbundskansliet för mer information eller om ni har några frågor eller funderingar om Idrottslyftet.

Ytterligare information om "Idrottslyftet - mer och fler" finns på Riksidrottsförbundets servicesajt Svenskidrott.se:s hemsida.

Uppdaterad: 09 JAN 2018 11:26


 SKF_Index_Webshop


SKF_Index_Utbildning
                                                

  Våra samarbetspartners

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996429
E-post: This is a mailto link