Hoppa till sidans innehåll

Tränare/Instruktör


För att bli tränare/instruktör i konståkning finns det en väl genomarbetad utbildningsplan från skridskolskoletränare till landslagstränare.

En tränare/instruktör är en förutsättning i en förening - någon måste bedriva verksamheten på isen och undervisa barnen och ungdomarna. För att börja sin tränarkarriär (Grundkurs) ska man fylla 14 år det kalenderår man går kursen (reviderad åldersnivå från 1 januari 2014).

 

Som en del i ledet av insatser för att uppnå målen inom ramen för Strategi 2026 justerar vi våra tränarutbildningar.  Arbetet pågår och utbildningsplanerna nedan kommer att uppdateras inom kort.

Exempelvis kommer steg 3 och 4 att delas in i flera seminarier istället för en A- och en B-del.  Först ut i justerad tappning är Tränarkurs Steg 3, där första seminariedelen kommer att genomföras i samband med Pojksammandraget i Katrineholm den 21-22 september.

Förändringarna kommer att kommuniceras via föreningsbrevet samt nyhetsinägg på svenskkonstakning.se . 

 

 

Information om utbildningsstruktur och utbildningsmaterial, tränare/instruktörer

Auskultationsintyg instruktör (Excel)

Auskultationsintyg instruktör (PDF)

Utbildningsplanernas innehåll har som syfte att säkerställa en kvalitativ utbildningsstege för ledare inom konståkningsverksamheten i Sverige. Den praktik som är fastställd till de olika utbildningsstegen ska fullföljas och är till för att ledaren ska få den mångfald av erfarenhet som är nödvändig för att säkra utbildningskvaliteten.

Det ges generellt inga dispenser från utbildningsplanerna. Om synnerliga skäl kan anges för att göra mindre avsteg från utbildningsplanen ska en dispensansökan göras till Nationella Kommittén (NK). Handläggningstiden på dispensansökningar är 2-4 veckor. Dispensansökan måste alltså planeras i god tid. Dispensansökningar skickas till Nationella Kommittén via This is a mailto link.

Uppdaterad: 20 JUN 2018 21:09

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link