Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsarrangör


Kompetenta och kunniga arrangörer är nödvändiga för att vi ska kunna upprätthålla och utveckla tävlingsverksamheten i Sverige.

Som tävlingsarrangör är det en stor mängd detaljer att hålla reda på. För att alla deltagare ska ges lika förutsättningar är det viktigt att tävlingar genomförs i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets (SKF) regler och riktlinjer.

SKF erbjuder arrangörsutbildningar med två olika inriktningar: 

Tävlingsledning

En utbildning för projektledarrollen som tävlingsledare;
Vilka krav ställs på en tävlingsarrangör? Vilken formalia måste man tänka
på? Ekonomi? IndTA?

Utbildningen behandlar samtliga tävlingssystem: A-tävlingar, Klubbtävlingar, Stjärntävlingar och förbundstävlingar. Kursen har inget tekniskt innehåll, men för att kunna arbeta med de workshops som ingår i kursen, krävs att deltagaren har med sig en egen dator till utbildningen.

Genomgången arrangörsutbildning är numera ett krav för att föreningen ska stå som ansvarig arrangör för tävlingsarrangemang (Stjärn-, Klubb-, A-tävling inkl. DM, Elitserietävling, elittävling i synkro, SKF-Trofén och SM).

Arrangörsutbildningen är giltig i tre (3) år, därefter måste deltagaren gå utbildningen på nytt.

 

Målgrupp:

  • Nya tävlingsledare
  • Ringrostiga tävlingsledare som är i behov av uppdatering

Evenemangsutveckling NYHET!

Inom svensk konståkning har vi flera erfarna och mycket kompetenta arrangörer.  Den här utbildningen vänder sig till tävlingsledare eller andra personer med ansvar i tävlingsorganisationen som är redo att ta sina tävlingar till nästa nivå!

Målgrupp: För att gå den här utbildningen ska man ha genomgått tävlingsledningsutbildning tidigare, vara en erfaren tävlingsarrangör (lägst A-tävling) och ha intresse för att utveckla/förbättra evenemang eller sikta mot t.ex. SM eller ES-finalen.

Utbildningen i Evenemangsutveckling är giltig i tre (3) år, därefter måste deltagaren gå utbildningen på nytt.

 

Arrangörsutbildning i ClubCompFS

Utbildningen riktar sig till såväl databasansvariga som tekniskt ansvariga för Klubbtävlingar och A-tävlingar. Under dagarna gör man dels tidsschema, skapar tävlingsdatabas, går igenom dokumentadministration inför, under och efter en tävling samt tränar på inmatning. Alla deltagare får även en genomgång av hur systemet sätts upp samt hur resultatsidor skapas.

Uppdaterad: 2015-08-18 10:38
Elitserien 2016-2017


rådochstöd_svkonstakning_150px


SKF_Index_Webshop

SKF_Index_Utbildning

  

 Jämlik Ishall

                                                

 

Sponsorer

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996429
E-post: This is a mailto link