Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SKF


Ondrej Spiegl är inte bara landslagsåkare utan läser också Masterprogrammet på GIH i Stockholm. Läs hur han kombinerar högskolestudier och landslagsåkning och om hans forskning som kan bidra till att minimera skador på aktiva konståkare.
 
I helgen avgörs höstens sista deltävling av Elitserien i Stenungsund. Följ dramatiken via livesändningarna på Skate Swedens Playkanal när våra svenska toppåkare drabbar samman!
 
Dopade aktiva är ett hett ämne inom idrottsvärlden. Förespråkandet av rent spel är en av punkterna i Svenska Konståkningsförbundets uppförandekod som tagits fram. Skatesweden talade med den svenska konståkningsstjärnan Alexander Majorov om saken.
 
Intresset för konståkning i Sverige ökar och antalet medlemmar växer. Alldeles särskilt spännande är det att konståkningen lyckas attrahera och möta nya målgrupper. Många föreningar bedriver idag lyckosam och uppskattad vuxenverksamhet.
 
Lisebergs isshow är en show som varje år bjuder enormt många besökare på en oförglömlig föreställning. Ett glittrande, glimmande, frostig och sagolik park mitt i Göteborg, som helt klart är något utöver det vanliga!
 
I landets konståkningsklubbar finns barn och ungdomar med särskilda behov som möter alldeles särskilda utmaningar. En av dem är 23-åriga Monika Inge Schedvins, vars hörselskada gjort att hon har fått utveckla sitt alldeles egna sätt att tolka musik.
 
Styrelsen för Hans Lindhs Stipendiefond har utsett Selma Ihr från Föreningen Solna Konståkning till årets Hans Lindh-stipendiat.
 
En tio punkter lång uppförandekod utformad ur Svenska Konståkningsförbundets värdegrund och gemensamma riktlinjer ska hjälpa aktiva och ledare inom konståkningen att skapa en idrott som lockar fler, och där fler stannar kvar längre.
 
Sex ungdomar från Särskolan i Borås har tränat konståkning i cirka ett och ett halvt år under ledning av Anna Ivelind, Borås Konståkningsklubb, hennes bror Jonas Liljeqvist samt vid utvalda tillfällen ambassadören och inspiratören Viktoria Helgesson.
 
Vid årsmötet fördes en konstruktiv dialog utifrån motionen kring hur Stjärntävlingar ska utformas. Årsmötet beslutade att använda det nya regelverket, men gav styrelsen i uppdrag att se över vissa detaljer samt ta med synpunkter från medlemmarna.
 
Konståkningsälskare kommer kunna ta del av livestreamade tävlingar på helt ny Playkanal.
 
Svenska Konståkningsförbundet har tagit fram en Uppförandekod. Uppförandekoden omfattar alla i föreningen, distriktet och förbundet oavsett vilken roll man har.
 
Från och med nu gäller nya regler och förutsättningar för föreningsövergångar.
 
Helgen den 24-25 september deltog 25 åkare vid ett isdans- och soldanssammandrag i Nacka. Sammandraget arrangerades av Svenska Konståkningsförbundets Utvecklingskommitté i samarbete med Nacka Teamåkningsklubb med ekonomiskt stöd från Idrottslyftet.
 
Inför årets säsong har Stjärntävlingarna vidareutvecklats. Det nya, moderna bedömningssättet har tagits fram för att ge alla åkare en mer rättvis och individuell bedömning samt större möjlighet att följa sin egen utveckling.
 
Elitserien 2016-2017


rådochstöd_svkonstakning_150px


SKF_Index_Webshop

SKF_Index_Utbildning

  

 Jämlik Ishall

                                                

 

Sponsorer

Filtrera nyheter

Postadress:
Göteborgs Konståkningsförbund
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 45
E-post: This is a mailto link